Ημερολόγια με …Εικαστικά Ηχοτοπία

 Διαφορετικοί ήχοι, τραγούδια και μουσικές συνοδεύουν και σηματοδοτούν διαφορετικές στιγμές σε κάθε τόπο της Ελλάδας. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Εικαστικά Ηχοτοπία” με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς: Στυλιανή Λιναρδή (Μουσικοπαιδαγωγός), Δήμητρα Παντελάκου (Εικαστικός) και Κατερίνα Τασούλη (Ειδική Παδαγωγός), παραδοσιακά τραγούδια τα οποία έγιναν γνωστά στους μαθητές ως μουσικοκινητικά παιχνίδια. Το κάθε τραγούδι αντιστοιχήθηκε με ένα μήνα του… Συνεχίστε να διαβάζετε το Ημερολόγια με …Εικαστικά Ηχοτοπία

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες

dav

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου ανταποκρίθηκε άμεσα και εγκάρδια στο κάλεσμα της Πανελλήνιας δράσης “Στέλνω ευχές στο Υγειονομικό προσωπικό” . Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Εικαστικά Ηχοτοπία”, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς: Στυλιανή Λιναρδή (Μουσικοπαιδαγωγός), Δήμητρα Παντελάκου (Εικαστικός) και Κατερίνα Τασούλη (Ειδική Παδαγωγός) δημιουργήθηκαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με τις νότες ενός τραγουδιού, με ζωγραφιές και ευχές ευγνωμοσύνης και… Συνεχίστε να διαβάζετε το Χριστουγεννιάτικες Κάρτες

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2020

“Στο δικό μας κόσμο όλα τα κομμάτια ταιριάζουν”! Μία καθημερινότητα χωρίς αποκλεισμούς. Η στάση ζωής που θέλουμε να είναι βίωμα όλης την κοινωνίας. Είναι η ομαδική δημιουργία των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος “Εικαστικά Ηχοτοπία”, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς: Στυλιανή Λιναρδή (Μουσικοπαιδαγωγός),… Συνεχίστε να διαβάζετε το Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου 2020

“Η Διάβαση”

Ο Δηµητράκης απολαµβάνει ενθουσιωδώς το ψηφιακό παιχνίδι µέσα από την οθόνη του τάµπλετ του, καθώς τα ειδικά εφέ αντικαθιστούν τους µουντούς τοίχους και η µουσική επένδυση αντικαθιστά την βαρετή ησυχία του δωµατίου. Το κίνητρο δε, είναι έντονο, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήµατα, ο Δηµητράκης γίνεται ολοένα και πιο δυνατός, ανεβαίνοντας επίπεδα και κερδίζοντας πόντους. Παράλληλα,… Συνεχίστε να διαβάζετε το “Η Διάβαση”

Το σχολείο μας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής

Το σχολείο μας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής της 8ης Biennale που έγινε το Νοέμβριο του 2018 από την Ακαδημία και το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Ξάνθη. Πολλά συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Καρβουνά Θεολογία και Κολέντση Μαρία.

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Κατερίνη.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Πάρκο των Χρωμάτων στην Κατερίνη. Τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος κ. Ρ. Ελευθεριάδου, η οποία τους ξενάγησε σε όλα τα θεματικά περίπτερα.  

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο!!!

Οι μαθήτριες και μαθητές μας είχαν την ευκαιρία με την συνδρομή των εκπαιδευτικών να εισέλθουν στον κόσμο των «Μασκών» και των χειροποίητων στολών επισκεπτόμενοι την Έκθεση «Μάσκες» από τη συλλογή του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη ? Κέντρο Έρευνας Μάσκας που οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους στους ανακαινισμένους χώρους… Συνεχίστε να διαβάζετε το Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο!!!

Ευχαριστούμε την ομάδα library4all!!

  Ευχαριστούμε την ομάδα  library4all για την ιδιαίτερη προσφορά των παιδικών βιβλίων. Το κάθε ένα από αυτά φιλοξενείται κάθε φορά κι σε ένα διαφορετικό σπίτι, όπου οι γονείς διαβάζουν και τα παιδιά μας καλλιεργούν τη φαντασία τους ενώ άλλες φορές οι μαθήτριες και μαθητές μας χάνονται μόνοι τους στις σελίδες ενός καλού βιβλίου. Χάρη στην… Συνεχίστε να διαβάζετε το Ευχαριστούμε την ομάδα library4all!!

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού το σχολείο μας επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.  Στο πλαίσιο της δράσης “Λόγος και Εικόνα” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του προγράμματος φιλαναγνωσίας που εφαρμόζεται στο σχολείο μας, η κυρία Έφη Λιάρα μας αφηγήθηκε παιδικά παραμύθια και μας βοήθησε στην κατασκευή χάρτινης βαρκούλας.

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Αγωγής  “Μουσική και χοροί του τόπου μου” επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου. Το μουσείο χάρη στον Εθελοντικό Όμιλο Πολυγύρου αποτελεί ένα παραδοσιακό και πολιτιστικό κόσμημα στο νομό μας, που μέσα από τα μοναδικά του αντικείμενα μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω. Τα παιδιά του σχολείου είδαν κειμήλια οικογενειών όπως υφαντά,… Συνεχίστε να διαβάζετε το Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο!!