Περιβαλλοντική δράση

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης οι μαθητές/ τριες του σχολείου μας φύτεψαν κηπευτικά εποχής όπως μαρούλι, ρόκα, και καρότο. Στόχος της δράσης είναι η καθημερινή φροντίδα των φυτών και η παρατήρηση της ανάπτυξής τους.

Εξόρμηση στο Άλσος Παναγίας του Πολυγύρου

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων του σχολείου με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τη φύση, πραγματοποιήθηκε δίωρη εξόρμηση-εξερεύνηση στο κοντινό άλσος Παναγίας στον Πολύγυρο. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί διανύοντας την απόσταση πεζή, είχαν την ευκαιρία, στη διάρκεια της διαδρομής, να απολαύσουν τους ήχους της φύσης και να μαντέψουν κάποιους από αυτούς. Το όμορφο περιβάλλον του χώρου… Συνεχίστε να διαβάζετε το Εξόρμηση στο Άλσος Παναγίας του Πολυγύρου

Γνωρίζω το περιβάλλον

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος “Γνωρίζω το περιβάλλον” οι μαθητές/ τριες του σχολείου μας φύτεψαν και περιποιήθηκαν λουλούδια. Μέσα απο τη βιωματική δράση έμαθαν τον τρόπο μεταφύτευσης λουλουδιών σε γλαστράκια και να αναγνωρίζουν διακοσμητικά φυτά.

Επίσκεψη σε καλλιέργεια χριστουγεννιάτικων δέντρων

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε φέτος και το οποίο έχει σαν θέμα τη γνωριμία με το τοπικό περιβάλλον και τις παραδοσιακές τοπικές καλλιέργειες, επισκεφθήκαμε την καλλιέργεια χριστουγεννιάτικων δέντων του κ. Γ. Στιβαχτάρη λίγο έξω από τον Πολύγυρο. Τα παιδιά έμαθαν πως φυτευουμε, καλλιεργούμε και κόβουμε ένα έλατο και είχαν τη δυνατότητα… Συνεχίστε να διαβάζετε το Επίσκεψη σε καλλιέργεια χριστουγεννιάτικων δέντρων

Περιβαλλοντική δράση στον Άγιο Νεκτάριο!!

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του φθινοπώρου επισκεφθήκαμε το αλσύλλιο του Αγίου Νεκταρίου ώστε να παρατηρήσουμε τις αλλαγές που φέρνει στη φύση το φθινόπωρο και να μαζέψουμε φύλλα, κλαδιά και καρπούς.         

Επισκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας!!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Γνωρίζω το δάσος του Χολομώντα” επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας όπου μας μίλησε η κ. Ευαγγελία Μπίνιου  για το δάσος και τα ζώα και στη συνέχεια ακολούθησαν δράσεις στο πεδίο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πώς είναι απο κοντά το δάσος, να συλλέξουν καρπούς, φύλλα και… Συνεχίστε να διαβάζετε το Επισκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας!!!

Επίσκεψη στο αλσύλλιο Παναγίας Πολυγύρου

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος “γνωρίζω το δάσος του Χολομώντα” επισκεφθήκαμε το αλσύλλλιο Παναγίας Πολυγύρου ώστε να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, να δουν τα χρώματα, τις μυρωδιές και τέλος τη συλλογή φυσικού υλικού.

Μαθαίνουμε για το δάσος!!!!

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “γνωρίζω το δάσος του Χολομώντα”  μιλήσαμε για τα μέρη που αποτελείται ένα δέντρο (ρίζα, κορμός, κλαδιά και φύλλα),  φτιάξαμε δέντρα στις τέσσερις εποχές του χρόνου, γνωρίσαμε τα ζώα του δάσους και κατασκευάσαμε μακέτες με θέμα το δάσος!!